Nyhet

Betydligt färre får julklapp i år

Förra året valde 18 av landets regioner att ge en julklapp till sina anställda, men i år väljer endast 13 att göra detsamma. Det visar Sjukhusläkarens kartläggning.

Region Värmland är en av de regioner som har gått från att i fjol ge varje anställd en julklapp till ett värde av 500 kronor till att i år slopa klappen helt. De erbjuder inte heller någon annan form av julfirande i form av jullunch eller julbord.

Och de är långt ifrån ensamma om att ha valt bort julklappen detta ekonomiskt pressade år. Totalt har hela 8 regioner fattat beslut om att prioritera bort detta, medan endast 3 regioner slopade klappen året innan enligt den sammanställning som Dagens medicin gjorde då.

Den region som lägger absolut mest på sina anställda i juletid i år är Region Stockholm som både ger en julklapp till ett värde av 500 kronor, samt låter respektive förvaltning styra över ett firande till motsvarande summa.

Den vanligaste julklappen i de regioner som fortfarande har valt att ge sina anställda en klapp i juletid är en digital gåvocheck eller ett erbjudande om att få välja mellan ett antal förbestämda gåvor.

När det kommer till julfirande i form av jullunch, julsmörgås eller julbord är det endast personalen i tre regioner som blir helt utan även detta.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera