ALMEDALEN 2022

WEBB-TV: Hur ska vårdköerna kunna kortas om ingen sätter fart?

Långa vårdköer har präglat den svenska vården sedan 1960-talet. Det har gjorts otaliga försök att korta dem men hittills har inga åtgärder fått avsedd verkan. Tvärtom blir köerna allt längre år från år. Vad kan staten och regionerna göra och vad kan Sverige lära av Danmark?

Artikeln ingår i temat Almedalen 2022

Vid ett Almedalsseminarium som arrangerades av Sjukhusläkarna medverkade Gunilla Gunnarsson, tidigare ordförande för Tillgänglighetsdelegationen. Hon lyfte några av förslagen i utredningen som syftar till att öka tillgängligheten och minska vårdköerna. Betänkandet är nu ute på remiss.

Ur Sjukhusläkaren 2022-03

Tema: Sjukvården och valet 2022 / Den ojämlika vården / Hur ser partierna på SKR:s roll i svensk sjukvård? / Bo Rothstein: "Inte förenliga med vår regeringsform" / Vad hände sedan? – Anna Nergårdh har bytt spår / Jonna Bornemark: "Utan känslor blir vi dummare" / Krönikor