Nyhetsarkiv

Fortbildning och ersättning vägde tungt

Sex deltagare vid Sjukhusläkarna fullmäktige 19-20 mars, listar sina hjärtefrågor.

Vad har varit den viktigaste frågan för dig?

Marta-Cristensson,-Sthlm

Marta Christensson, Stockholms sjukhusläkarförening
– Naturligtvis hela diskussionen om övertidsersättning men för mig har det också varit vår motion om Viveka Lindén. Det är avgörande för oss att fullmäktige tog med även att-satsen om att verka för hennes återanställning på Karolinska – det är en riktig facklig fråga.

Jonas-Holm,-Skellefteå-Lyck

Jonas Holm, Sjukhusläkarna Skellefte/Lycksele
– Att det finns representation från hela Sverige i Sjukhusläkarnas organisation och intresse för vår arbetsmiljö och våra framtidsfrågor.

Katarina-von-Bothmer-Östlin

Katarina von Bothmer Östling, Halmstads sjukhusläkarförening
– Det här med vår fortbildning är det som är mest aktuellt, den är faktiskt hotad. Det är en konstig inställning att vidareutbildning är en ynnest mot den individuella doktorn. Det är ju en förbaskad skyldighet både för oss och arbetsgivaren att se till att det blir av.

Erik-Dahlman,-Lund-(2)

Erik Dahlman, Sjukhusläkarföreningen i Lund
– Viktigast är naturligtvis vårdplatsfrågan, den påverkar vår arbetsmiljö och tyvärr även patientsäkerheten. Sverige behöver fler vårdplatser.

Suzanne-Johansson

Suzanne, Johansson, Göteborgs sjukhusläkarförening
– Fortbildning är en av de stora frågorna men hela politiken är ju intressant och relevant, tillsammans blir allt viktigt. Det är ju så mycket som berör organisationen av sjukvården i Sverige.

Andreas-Fischer,-Sthlm

Andreas Fischer, Stockholms sjukhusläkarförening
– Övertidsfrågan, om ersättning för vårt arbete. Vi är en fackförening och vår huvudfråga är lön för utfört arbete. Inom yrken med fri arbetstid kan man kanske ta bort övertidsersättning men vi förfogar inte över vår tid och arbetar dessutom utöver den, det ska vi ha ersättning för.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera