Nyhetsarkiv

Vikarien skall veta sin plats

Efter att ha hört en del från några kursare som skall arbeta som undersköterskor i sommar så är jag väldigt glad att jag har ett jobb att återvända till. Något jag kan och som jag vet att jag gör bra. Jag slipper våndas över ett schema som inte är lagt ännu, att bli uppsatt att arbeta helt andra veckor än de överenskomna och jag har inte behövt missa obligatoriska moment i skolan för att gå på introdagar.

Jag tror absolut att mina kursare kommer lära sig mycket om att arbeta på en avdelning. Den biten är jag lite avundsjuk på. Samt att jag villigt erkänner att jag kommer sakna sjukhuspyjamasen! Men på det stora hela känner jag en oerhörd lättnad över att jag skall arbeta med något jag redan kan. När man nu har klarat terminens sista tenta tycker jag faktiskt att man skall slippa våndas ett tag. Det är så mycket lättare att hämta nya krafter om man får känna sig lite ledig!

Det är underligt hur ledig man kan känna sig trots att man jobbar. Jag tror att det, för oss studenter, har mycket att göra med att man faktiskt är rätt ledig när man kommer hem från jobbet. Man slipper ha ett konstant dåligt samvete över att man inte pluggar varje kväll och man har inte heller några tentor att stressa upp sig för. Det är oerhört skönt att få vara utan sådant ett litet tag. Så får man börja längta efter skolan igen! Det brukar i alla fall jag göra när sommaren lider mot sitt slut.

Var skall jag arbeta då? Inom hemtjänsten. Det som ses som ett otacksamt yrke av många är ett givande vikariat för mig. Jag får arbeta med människor och jag kan göra skillnad i deras vardag.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera