Veckan då det hettade till om Varbergs sjukhus

Varbergs sjukhus är viktigt, inte bara för det direkta närområdet utan också för det expansiva norra Halland. När akut sjuka barn hänvisas till Halmstad och ortopedpatienter under sena kvällar och nätter skjutsas samma väg, vad blir då kvar av akutsjukhuset? Det undrade Sjukhusläkarföreningen i Varberg, som under veckan samlades för att informera pressen.

Sjukhuschefen Anders Dybjer svarade med att kalla till personalmöte. Uppdragen ligger kvar, Varbergs sjukhus ska ha barnsjukvård och ortopedi dygnet runt. Åtminstone om ekonomin så tillåter, enligt Dybjer som motiverade neddragningarna med behovet att balansera budgeten.

Dybjer
Sjukhuschefen Anders Dybjer.