Nyhetsarkiv

Varför nämns inte forskning?

Forskning nämns inte alls och professionsmiljarden borde förstärkts ytterligare. Men annars innehöll regeringens budgetproposition en hel del positivt för vårdens del tycker Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson.

Karin Båtelson

– Forskningen behöver förstärkta resurser och fler tjänster. Varför nämns den inte alls i budgeten? säger Karin Båtelson. 

Och även om det är positivt att professionsmiljarden finns med borde den definitivt ha förstärkts ytterligare, menar hon.
– Sedan de pratade om professionsmiljarden för fyra år sedan har läget förvärrats ytterligare. Vården måste få möjlighet att stärka det lokala ledarskapet så att personer vill jobba kvar. Cheferna ska inte bara behöva förhålla sig till kortsiktiga nedskärningar utan få möjlighet att skapa miljöer där de anställda trivs.
Karin Båtelson saknade även öronmärkta pengar för mottagandet av flyktingar i budgetpropositionen, berättar hon och hänvisar till Läkarförbundets mer uttömmande uttalande
Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera