Vård och omsorg heta ämnen i Almedalen

Utvidgat vårdval, kvalitetsregister och patientdatalagen är tema för några av de över 160 seminarier om vård och omsorg som hålls under årets Almedalsvecka på Gotland. I år är vårdfrågorna till och med hetare än ekonomi, som ”bara” samlar drygt 120 arrangemang.

Sjukhusläkaren är på plats och kommer att rapportera från flera av de mest spännande debatterna, med start i morgon måndag. Då handlar det bland annat om äldres läkemedelsanvändning och patientens tillgång till journalen.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna