Vård inom EU tema på moderat Sverigevecka

I ett seminarium på lördagsmorgonen diskuterades vad EU:s patientrörlighetsdirektiv innebär för patienter, vårdpersonal samt för landsting och regioner.

Som Sjukhusläkaren tidigare rapporterat har Försäkringskassan i Sverige ändrat inställning i frågan om EU-vården. Det går inte att neka en patient ersättning med motiveringen att vården inte finns i det egna landet.

På moderaternas Sverigevecka diskuterades EU-vården av Sjukhusläkarnas orförande Thomas Zilling, euparlamentariker Christofer Fjellner, riksdagsledamot Finn Bengtsson och regionrådet i Skåne Carl Johan Sonesson.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04