Nyhetsarkiv

Uppskjutet besked ännu en gång

Förhoppningen om att idag få en dom eller ett besked om att Fikru Maru kan få åka till Sverige för vård grusades. Domarna har skjutit upp beslutet tills på måndag.

Fikru Marus hälsotillstånd med en kollapsad lunga har lett till att hans anhöriga och han advokat fått domstolen att ta upp fallet på nytt. Förhoppningarna var stora att Fikru Maru skulle kunna släppas fri och få åka till Sverige för vård.

Men ännu en gång har den etiopiska domstolen skjutit beslutet framför sig:

”Uppskjutet till måndag eftermiddag. Domarna var ärliga nog att säga att de ska FÖRSÖKA bli klara tills dess. Vi vet ju alla Hur det brukar gå..” skriver Emy Maru på facebook vid lunchtid idag.

Akutläkaren Katrin Hruska är på plats och bloggar för Sjukhusläkaren. Du hittar hennes inlägg här.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera