Nyhetsarkiv

Tidspress fick Linda Sikström att söka vård på nätet

Efter ett halvår med en röd fläck på kinden sökte upptagna tvåbarnsmamman Linda Sikström vård digitalt via Min doktor.

– Jag jobbar som lärarcoach och besöker ständigt nya skolor. Jag har svårt att komma ifrån för ett läkarbesök om dagarna. Den här fläcken hamnade därför långt ner på ”to do -listan”. Men så såg jag reklamen för Min doktor på sociala medier och en timme och tio minuter efter att jag formulerade min fråga till läkaren stod jag på Apoteket med min medicin i handen. Och då befann jag mig ändå ute på Tjörn, säger hon.

Fläcken på kinden visade sig vara Rosacea, ett ofarligt, men ändå besvärande tillstånd som läkaren kunde diagnostisera utifrån de bilder som Linda Sikström skickade över.

Efter att utan framgång ha behandlat området med kräm kontaktade Linda Sikström Min doktor igen och fick då ett recept på tabletter av samma läkare.

–- Det öppnade en helt ny värld för mig att kunna kontakta vården så lätt och snabbt på tider som passar mig. Det var helt fantastiskt. Och läkaren kunde lätt se historiken i min journal så jag behövde inte förklara allting en gång till vid det andra besöket. I vanliga fall ska man ringa vårdcentralen och försöka få den där bestämda telefonkvinnan att ge en en läkartid. Jag har flera gånger fått söka vård akut med mina barn efter att först ha blivit nekad vård i ett tidigt skede på vårdcentralen, säger Linda Sikström.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera