Nyhetsarkiv

Syftet uppnåddes utan repressalier

Allt flyter på som vanligt för Vincent Ugarph, som tycker att alla borde engagera sig och våga slå larm när något inte stämmer.

När Sjukhusläkaren når överläkaren och kirurgen Vincent Ugarph en fredagsmorgon i februari är han jäktad. Men inte för att karriären har påverkats av konflikten med landstingsledningen för sex år sedan – tvärtom! Han är i full färd med att klä om inför dagens första operation och allt är precis som vanligt.

Att Vincent Ugarph öppet tog strid för yttrandefriheten på sin arbetsplats Hudiksvalls sjukhus i samband med en planerad nedläggning av sjukhusets akutmottagning har inte påverkat vare sig yrkesliv eller privatliv på något sätt, menar han. Och några repressalier från landstingsledningen – som han JO-anmälde efter att de hade försökt tysta kritiska röster kring den nedläggning av sjukhuset som planerades – har det inte heller varit frågan om.

– Nej, jag jobbar kvar här och jag behandlas precis som vanligt. Här får alla säga vad de tänker och tycker. Karriären­ fortsätter spikrakt uppåt. Och sjukhuset står kvar så syftet blev uppnått.  Det är absolut värt att slå larm när något inte stämmer.  Alla borde engagera sig och våga!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera