Nyhetsarkiv

Stort intresse för pedagogisk AT

De första formella pedagogiska AT-läkarna i Region Östergötland är nu klara med sin allmäntjänstgöring. Intresset för tjänsterna har varit stort och förhoppningen är att antalet platser i framtiden ska öka.

Sedan starten förra våren har runt sex personer om året påbörjat pedagogisk AT i Östergötland. Enligt regionen har dock intresset för platserna varit betydligt större än så – varje tjänst har haft runt 50 sökande. Förhoppningen är nu att antalet platser ska kunna bli fler och Jonas Graf, som är ansvarig för pedagogisk AT i Region Östergötland, säger i ett pressmeddelande att man hoppas att ”det pedagogiska förhållningssättet ska sprida sig som ringar på vatten”. Vidare säger han:

– Pedagogik och undervisning har aldrig fått en egen plats i sjukvården. Vi utbildas i allt annat, men den här biten ska fungera av sig själv. Vi jobbar på i våra medicinska spår och förutsätts vara bra utbildare och goda handledare.

Inom kort avslutar alltså de fyra första pedagogiska AT-läkarna sin allmäntjänstgöring.

– Jag är hur nöjd som helst, den pedagogiska biten har satt guldkant på min AT. Jag har alltid haft en pirrande känsla inför lärande och vill att andra ska få ta del av kunskapen, säger Shiva Torkian, av de nämnda fyra läkarna, i pressmeddelandet.

 

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera