Nyhetsarkiv

Stockholms nöjdaste läkare har möjlighet att påverka jobbet

Så ser framgångsreceptet ut som fick läkarna på specialistläkarmottagningen på Norrtälje sjukhus att rösta fram sin klinik till nummer ett när det gäller arbetsmiljö i Stockholms läns landsting.

Bakom arbetsmiljörankingen ligger en enkätundersökning till samtliga Stockholms sjukhusläkare gjord av Stockholms sjukhusläkarförening och Sveriges yngre läkares förening i Stockholm.

Men det är inte bara på specialistläkarmottagningen på Norrtälje sjukhus som läkarna trivs. En purfärsk medarbetarenkät visar att i stort sett alla läkare på Norrtälje sjukhus är mycket nöjda med arbetsmiljön – oavsett jourbörda eller inte.

Ralph Woodhouse, anestesiolog, som ofta har stressiga arbetsdagar, är en av dem. Han uttrycker sig så här:
– I debatten förs alltid fram fördelarna med att samla saker i stora enheter, men jag skulle vilja framhålla smådriftsfördelarna. Här känner vi läkare varandra och alla vet vad alla kan. Vi är inte positioner i ett jourschema. Det gör att mängder av problem kan lösas informellt och snabbt utan en massa remisser och papper. På ett mindre sjukhus är det mycket som är mer lättarbetat än på ett stort sjukhus.

Sjukhusläkaren har talat med Stockholms mest nöjda läkare. Läs varför de rankar sitt sjukhus så högt. Det skulle nämligen kunna vara tvärtom.

Olle Perols har i nästan 24 år varit ensam öronläkare och audiolog i Norrtälje. Nu har han efter många år fått hjälp. Patienttrycket är hårt och stundtals har han varit ganska överbelastad. Ändå säger han att Norrtälje sjukhus är ett mycket bra sjukhus att arbeta på.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera