Nyhetsarkiv

Startskottet har gått för Sveriges bästa sjukhusmat

Tävlingsinbjudan gick ut i mitten av maj till Sveriges alla sjukhus, drygt 100 stycken, och det första bidraget kom in redan några dagar senare.

Sjukhus som vill delta i tävlingen svarar på ett tävlingsformulär med frågor om bland annat screening och nutritionsbehandling, måltidsmiljö och patienternas valmöjligheter. Deltagande sjukhus har även möjlighet att fritt motivera varför just de förtjänar att vinna.

Den namnkunniga juryn ska sedan begrunda tävlingsbidragen över sommaren och träffas i slutet av augusti för att välja ut de sjukhus som går vidare till en slutlig bedömning.

Det vinnande sjukhuset får, förutom äran, även tre utbildningscheckar à
10 000 kronor som kan användas av förtjänta personer i olika personalkategorier.

Juryn består av: Tommy Cederholm, professor i klinisk nutrition, Michael Allerup Nielsen, kökschef vid Herlevs sjukhus i Danmark, Maria Biörklund Helgesson, dietist och fil. dr., Eva Sundberg, projektledare för nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg, KC Wallberg, krögare och kokboksförfattare sant Bengt von Zur-Mühlen, njurmedicinare och vice ordförande i Sjukhusläkarna.

Frågor om tävlingen besvaras av helene.thornblad@slf.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera