Nyhetsarkiv

Start för Vitalismässan i dag

I dag, onsdag, startar Vitalis, den stora e-hälsomässan i Göteborg. Journal på nätet och i läsplattan, vård på distans och och datorspel för äldre patienter är några ämnen på programmet.

Vitalis är en mötesplats med e-hälsa i fokus för intresserade deltagare inom hälso- och sjukvård och omsorg.

Invigningen i dag modererades av Karin Båtelson, Sjukhusläkarnas ordförande och medlem i mässans programråd. Inledningstalarna var Annika Palmkvist, programdirektör för 3R – samarbetet mellan tre regioner för att ta fram en gemensam vårdinformationsmiljö; Helene Seeman-Lodding, regional programledare i 3R; Sara Lei, AT-läkare som använder digital teknik bland annat för att göra patienten mer delaktig i sin behandling, se artikel ur Sjukhusläkaren, samt Vincent Dupont som leder Microsofts europeiska satsning på hälso- och sjukvård.

Karin Båtelson deltar också i en paneldebatt om journal på nätet på fredag.

Emma Spak, ordförande i Sveriges yngre läkares förening, Sylf, och i  Läkarförbundets råd för läkemedel, IT och medicinteknik, R-lim, föreläser på onsdagen om hur e-hälsa kan ge effektivare vård. På torsdagen är hon med i en paneldiskussion om hur vården kan organiseras för säkrare läkemedelsbehandling.

Vitalis pågår onsdag 22–fredag 24 april på Svenska mässan i Göteborg.

  • Här finns programmet (scrolla ned, klicka på programpunkterna för att få veta mer)
Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera