Nyhetsarkiv

Start för Vitalismässan i dag

I dag, onsdag, startar Vitalis, den stora e-hälsomässan i Göteborg. Journal på nätet och i läsplattan, vård på distans och och datorspel för äldre patienter är några ämnen på programmet.

Vitalis är en mötesplats med e-hälsa i fokus för intresserade deltagare inom hälso- och sjukvård och omsorg.

Invigningen i dag modererades av Karin Båtelson, Sjukhusläkarnas ordförande och medlem i mässans programråd. Inledningstalarna var Annika Palmkvist, programdirektör för 3R – samarbetet mellan tre regioner för att ta fram en gemensam vårdinformationsmiljö; Helene Seeman-Lodding, regional programledare i 3R; Sara Lei, AT-läkare som använder digital teknik bland annat för att göra patienten mer delaktig i sin behandling, se artikel ur Sjukhusläkaren, samt Vincent Dupont som leder Microsofts europeiska satsning på hälso- och sjukvård.

Karin Båtelson deltar också i en paneldebatt om journal på nätet på fredag.

Emma Spak, ordförande i Sveriges yngre läkares förening, Sylf, och i  Läkarförbundets råd för läkemedel, IT och medicinteknik, R-lim, föreläser på onsdagen om hur e-hälsa kan ge effektivare vård. På torsdagen är hon med i en paneldiskussion om hur vården kan organiseras för säkrare läkemedelsbehandling.

Vitalis pågår onsdag 22–fredag 24 april på Svenska mässan i Göteborg.

  • Här finns programmet (scrolla ned, klicka på programpunkterna för att få veta mer)

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-05

Fortbildning / arbetsmiljö / telemedicin / taligenkänning

Prenumerera