Nyhetsarkiv

Sommartankar

Innan jag kom in på läkarlinjen arbetade jag i ungefär ett och ett halvt år. Jag trivs med praktiska yrken och jag arbetade först som pc-tekniker och sedan som brevbärare. Min första sommar i Stockholm arbetade jag i hemtjänsten, mitt första någorlunda vårdrelaterade yrke. Ett par praoveckor på ett sjukhus under högstadietiden räknar jag inte som arbete.

Jag har en fallenhet för praktiska yrken, jag gillar att arbeta med händerna och jag vill träffa människor när jag jobbar. Alltså känns det självklart att jag till sommaren skall försöka söka jobb som undersköterska. Men var börjar man?

Idealet vore att arbeta på Södersjukhuset, så klart. Där hittar jag och där känner jag mig hemma. Men jag kommer inte vara placerad på någon avdelning på SÖS på länge ännu, när jag väl är där lär det vara alldeles för sent att söka sommarjobb. Annars känns det som ett väldigt bra och personligt sätt att söka sommarjobb, då har de redan sett hur man funkar på avdelningen och har man gett ett gott intryck har man nog mycket för det.

Men! Efter den kommande teoriveckan kommer jag att vara placerad på S:t Görans sjukhus. Kanske att jag hittar en avdelning att söka sommarjobb på när jag är där? Jag har ingen större preferens gällande vilken sorts avdelning egentligen, just nu känns allt väldigt intressant och spännande!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera