Nyhetsarkiv

Sms från akuten

– Sången ”Sms från akuten” handlar om hur det kan gå till om man söker akut i Lund. Melodin förknippar de flesta med Cornelis Vreeswijk, men ursprungligen kommer den faktiskt från den relativt okända operan La Gioconda. Videon är inspelad på ÖNH-mottagningen på SUS i Lund. Fem kronor till den som kommer på hur rullstolen åker framåt.

Vad har hänt sedan sist?

– Det har varit en härlig och svettig sommar i Skåne. I slutet på augusti hade jag premiär på min föreställning ”Fyra förkylningar och en begravning” på Lunds humorfestival. Röster från publiken: ”Kul, men jag hade hellre sett Babben Larsson”, ”Varför sjunger han om sjukvården? Har dom inte lagt ned den?”, ”Hoppas att jag aldrig blir inlagd på öronkliniken!”

Det ryktas att du spelat in fler videor åt Sjukhusläkaren. Är innehållet i dem superhemligt eller kan du avslöja något?

– Det stämmer att det blir fler musikvideor. Det är väldigt roligt att Sjukhusläkaren har beställt fler. Jag kan säga som så att bland annat ortopeder, narkosläkare och röntgenläkare får se upp. Det kommer även att bli en SUS Blues.

Något mer du går och funderar på?

Jag har konstaterat att under semestern har kollegorna gått upp i vikt av allt grillande och bag-in-boxande.Och det tjatas mycket om olika dieter: LCHF, 5:2, viktväktarna… Varför håller folk inte bara tyst och kör ÄM-dieten? (= Ät Mindre).

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera