Nyhetsarkiv

Släpp prestigen! – Det är de sjuka barnen som drabbas

Av familjer till hjärtsjuka barn beskrivs han på skrivunder.com som en hjälte som har opererat de barn som ingen annan har velat eller kunnat operera.

Anna_Sandstrom– Jag bryr mig inte om vad han har sagt eller inte sagt. Vi är många föräldrar med hjärtsjuka barn som är väldigt oroliga för hur det ska bli med våra barns vård nu, säger Anna Sandström (bilden), en av initiativtagarna till namninsamlingen på skrivunder.com och själv förälder till ett hjärtsjukt barn.

Sjukhusledningen i Region Skåne borde sätta sig ner och lösa situationen konkret tillsammans med Sune Johansson, tycker Anna Sandström.

– Vi är många med barn som behöver opereras och barnen blir inte färre bara för att en av fyra kirurger försvinner.

Och i lokaltidningen Sydsvenskan vädjar Christina Rylén, mormor till två hjärtsjuka barn till sjukhusledningen:

”Sätt er ner tillsammans med personalen på kliniken för barnhjärtkirurgi för att utan prestige diskutera en långsiktlig lösning på problemen­ så att hjärt­barnen och deras föräldrar kan känna sig trygga. De har nog med bekymmer i vardagen, de behöver inte mer som tynger deras axlar”

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2021-04

Ledaren: "Låt patienterna styra resurserna rätt" / Sjukhusläkaren granskar: Skräckväntetider i Sverige / Krönika: "Det går att förbättra tillgängligheten för hälso- och sjukvården!" / Specialistbristen del 3

Prenumerera