Skyddsombud i Kalmar slår larm

Ett skyddsombud på akuten vid Länssjukhuset i Kalmar har gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket om den rådande arbetsmiljön.

Det är ett av Vårdförbundets skyddsombud som gjort anmälan. Skyddsombudet kräver att arbetsgivaren vidtar åtgärder vad gäller möjlighet att ta pauser, ledigheter och semester, att få möjlighet till lagstadgad dygnsvila samt bemanning med rätt kompetens för att klara verksamhetens behov.

I sitt svar skriver ledningen att bemanningen ändå är bra trots den sjuksköterskebrist hela landet har att förhålla sig till. Ledningen känner heller inte till att någon ska ha blivit inringd under sin semester.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04