Nyhetsarkiv

”Skickar tydlig signal om långsiktighet och framtidstro”

Från och med vecka 46 kommer kirurgerna vid Örnsköldsviks sjukhus att ha en tillförordnad enhetschef på plats. Lars Rocksén, vice ordförande för Ångermanlands läkarförening, som själv arbetar på sjukhuset tror att beslutet kan ge ny energi till verksamheten.

– Det här skickar en tydlig signal om långsiktighet och framtidstro – att det här faktiskt är en seriös förändring av organisationen och verkligen inte ett steg mot avveckling och nedmontering – och det är det otroligt viktigt att man känner i en organisation, säger Lars Rocksén, vice ordförande för Ångermanlands läkarförening, om beslutet.

Ansökningstiden för tjänsten som enhetschef för kirurgkliniken vid Örnsköldsviks sjukhus går ut i slutet av november. Men för att fylla behovet av en lokal chef har Landstinget Västernorrland beslutat att redan från vecka 46 tillsätta en tillförordnad enhetschef – Lars Näslund, som enligt ett pressmeddelande från landstinget ”kommer från industrin och har en lång och bred erfarenhet av organisations- och ledningsfrågor”. Och Lars Rocksén menar att det är positivt att man valt att ta in en person utifrån.

– Det är otroligt bra att han kommer från näringslivet med en ny och kanske mer professionell syn på organisationen. Jag tror och hoppas att det kan ge en ny energi till sjukhuset.

Men Lars Rocksén är fortfarande kritisk till att landstinget dröjt ett och ett halvt år med att fatta beslut om en lokal chef för kirurgerna i Örnsköldsvik.

– De senaste åren har det tydligt saknats en chef på plats och det har gjort att vi nu är i en väldigt besvärlig situation. Vi har egentligen bara har en läkare kvar, så utgångsläget för den här nya chefen bli väldigt svårt och det kommer att bli en stor utmaning för den som tar uppdraget.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera