Nyhetsarkiv

Sjukt roliga bilder – tävlingen är i full gång

Bidragen hittills:

Diagnostiskt center: Precis när den stackars KOL-patienten har släpat sig upp för trappan väntar den här lappen…Läkaren som knäppte bilden heter Soren Sondergaard och jobbar på Silkeborg Regionshospital i Danmark.

Prickigt golv: Har administratörerna kommit fram till att det blir billigare  vård om patienterna inte hittar rätt? Det frågade sig den anonyma läkare som tog den här bilden på ett sjukhus någonstans i Sverige.

Kaktus: På medicinkliniken i Halmstad har man fattat ett avgörande beslut gällande den brungula kaktusen. Bidraget har skickats in av Ulrich Mager.

Kaffekopp: Den här bilden är tagen i kulverten utanför psykosmottagningen i Katarinahuset på Södermalm i Stockholm. Pilen visar åt vilket håll personalrummet är. Mats Ek heter fotografen.

Skylt: Man kan ju tycka att ett sjukhus ska kunna stava rätt till ordet sjukhus…?

Hiss: Bilden är tagen i den nya hissen på Viktoriaenheten, Mälarsjukhuset Eskilstuna. ”De hade jobbat så hårt med den och sen finns ändå så fina stavfel. Haha”, skriver Alexandra Astfeldt, som har skickat in bidraget.

Hänvisningsskylt: Att snubbla på tangenterna är lätt hänt, men ibland blir det lite extra olyckligt. ”Patienterna kom ändå, de kanske inte läste det finstilta”, skriver Peter Smith i Gävle som skickat in det här bidraget.

Gott nytt år: Dervis Custovic skickar en speciell nyårshälsning från Royal Melbourne Hospital, Australien.

Vägvisning: Ibland kan även den tydligaste uppmaningen skapa förvirring. En anonym person bjuder på den här bilden, som är tagen i entréhallen på Västerås Centrallasarett för ett antal år sedan. Skylten skulle få besökare att undvika kulverten.

Uppmaning: ”Det har sina överraskande fördelar att vara stafettläkare ibland”, skriver Jan-Olof Svärd som skickat in det här bidraget.

Kyl: Det här kylskåpet finns i en forskningskorridor på Mölndals sjukhus.

Tydliga instruktioner: ”Här har man inte allt för höga förväntningar på patienternas begåvning”, skriver Anders Levinsson som bjuder på den här tydliga instruktionen. Bilden är tagen i hissen till bland annat öronklinikens mottagning i Malmö.

Kaffesugen: Nöden har ingen lag – när kaffemuggarna tog slut på Varbergs sjukhus fick de här fylla den rollen istället.

Snabba (t)ryck: ”Man får vara snabb. Sågs av förbipasserande narkosjour på anonym avdelning på Capio S:t Görans Sjukhus innan jul.”, skriver Anna Rannebro som skickat in den här bilden.

Skylt som hamnat snett: Man kan misstänka att den här skylten, som finns i Kristianstad, inte riktigt hamnat på rätt ställe.

Trångt: Björn Relefors har skickat in det här bidraget med kommentaren: ”Platsbrist på Hudiksvalls Sjukhus”.

Parkering: Andreas Henschen har skickat in det här bidraget som finns i kulverten under Karolinska sjukhuset Solna.

Vägvisare: Björn Relefors har skickat in den här bilden från Hudiksvalls Sjukhus. ”Här finns valfrihet i vården!”, skriver han.

Rör ej: Den här dörröppnaren finns på datortomografen Hudiksvall. ”Jaha ska man trycka, och i så fall var”, skriver Björn Relefors som skickat in även det här bidraget.

Nedmontering: ”Hudiksvalls Sjukhus sparar rejält genom att strama åt ’vårdens ingångar’”, skriver Björn Relefors.

Respekt: ”Om det kommer fler anhöriga då. – ska man bara respektera en av dem isf?” skriver Jan-Olof Svärd som skickat in det här bidraget.

”Inte”: Elisabeth Eriksson har skickat in bilden på den här något svårtydda lappen från Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Favoriserad: ”Här kommer en skylt som visar vår omtänksamhet i Lanstinget i Kalmar län”, skriver Mattias Aldrimer som skickat in den här bilden.

Vi vill gärna att du delar med dig av sådant som lättar upp i vintermörkret. Ta en bild, mejla till oss på redaktionen@sjukhuslakaren.se och delta i vår tävling ”Sjuka Bilder”. Den person som skickar in den bästa bilden premieras med en mobilladdare.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera