SJUKHUSLÄKARNAS FULLMÄKTIGE

Sjukhusläkarnas fullmäktigemöte hålls i digital form

Med anledning av Folkhälsomyndigheten besked om att höja risknivån och den snabba smittspridning av covid-19 som skett i Stockholm de senaste dagarna beslutade Sjukhusläkarna att ställa in det stundande fullmäktigemötet i traditionell fysisk form. Under onsdagen beslutade man dock att delar av mötet ändå kommer att genomföras, men på videolänk.– Ur kris föds utveckling, säger Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna.

Under tisdagen utfärdade Folkhälsomyndigheten högsta risknivån för smittspridning i samhället och under eftermiddagen rapporterade Region Stockholm att ytterligare 60 personer har konstaterats smittade av viruset.

Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna.

Under tisdagskvällen beslutade därför Sjukhusläkarna att ställa in det kommande fullmäktigemötet, som var planerat att hållas i Stockholm under torsdag och fredag – i alla fall i form av ett fysiskt möte.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, men det fanns inget annat sätt, sa Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, under tisdagskvällen.

Under onsdagsförmiddagen beslutade Sjukhusläkarna dock att en nedkortad version av mötet kommer att genomföras i digital form, på videolänk, och då endast för delegaterna.

Samtliga delegater har gett sitt medgivande till den nya formen och mötet kommer att kortas ner till enbart torsdag.

Man kommer också att offentliggöra vinnarna av ”Friska sjukvårdspriset” samt årets stipendium.

Ur Sjukhusläkaren 2020-05

Danmarks sjukvårdssystem värnade den vanliga vården – Sverige misslyckades / Ledaren: Danmarks siffror visar hur 21 fristående ”länder” drabbar sjukvården / Experimentet som gav de äldre livslusten tillbaka / IVA vid Södertälje sjukhus använde försvarsmaktens metoder för omhändertagande av personal / Italientema: Han larmade världen och hjälteförklarades – hur tänker han nu? / Så belönade regionerna de som kämpat mot pandemin