SJUKHUSLÄKARNAS FULLMÄKTIGE

Sjukhusläkarnas fullmäktigemöte hålls i digital form

Med anledning av Folkhälsomyndigheten besked om att höja risknivån och den snabba smittspridning av covid-19 som skett i Stockholm de senaste dagarna beslutade Sjukhusläkarna att ställa in det stundande fullmäktigemötet i traditionell fysisk form. Under onsdagen beslutade man dock att delar av mötet ändå kommer att genomföras, men på videolänk.– Ur kris föds utveckling, säger Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna.

Under tisdagen utfärdade Folkhälsomyndigheten högsta risknivån för smittspridning i samhället och under eftermiddagen rapporterade Region Stockholm att ytterligare 60 personer har konstaterats smittade av viruset.

Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna.

Under tisdagskvällen beslutade därför Sjukhusläkarna att ställa in det kommande fullmäktigemötet, som var planerat att hållas i Stockholm under torsdag och fredag – i alla fall i form av ett fysiskt möte.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, men det fanns inget annat sätt, sa Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, under tisdagskvällen.

Under onsdagsförmiddagen beslutade Sjukhusläkarna dock att en nedkortad version av mötet kommer att genomföras i digital form, på videolänk, och då endast för delegaterna.

Samtliga delegater har gett sitt medgivande till den nya formen och mötet kommer att kortas ner till enbart torsdag.

Man kommer också att offentliggöra vinnarna av ”Friska sjukvårdspriset” samt årets stipendium.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera