Nyhetsarkiv

Sjukhusläkarnas fullmäktige igång

Sjukhusläkarnas fullmäktige är igång med ett något decimerat deltagarantal på förmiddagen eftersom dimma ställt till det för flygtrafiken till Bromma. 

Ordförande Karin Båtelson öppnade mötet med en kort genomgång av det föregående året. Hon blickade också framåt och nänmnde de olika vårdmodeller Sjukhusläkarna har att förhålla sig till, allt från Lean till patientcentrerad vård och många andra. Där är linjen utstakad för nästa års arbete.

– Vi bekänner oss inte till någon särskild ”religion”. Det vi vill är att sunt förnuft ska råda. Det vi ska jobba med nästa år är human vård, det ska bli vårt signum.

Under dagen kommer bland annat priserna Årets Visslare och Friska Sjukvårdspriset delas ut.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera