Nyhetsarkiv

Sjukhusläkarna uppvaktade socialutskottet

Den 19 maj träffade delar av Sjukhusläkarnas styrelse och Läkarförbundets ordförande Marie Wedin tre av fyra gruppledare för Alliansen i riskdagens socialutskott: Anders Andersson (KD), Barbro Westerholm (FP) och Mats Gerdau (M).

Till de frågor som diskuterades hör undanträngningseffekter till följd av vårdgarantin och behovet av en medicinsk vårdgaranti för att stärka rättigheterna även för långvarigt sjuka.

Sjukhusläkarna förde även fram att det behövs särskilda anslag för att bygga bort flaskhalsar i sjukvården, t ex riktade statsbidrag till vårdvalssystem som stimulerar sjukhusspecialister i öppen vård, ”starta-eget-bidrag” till specialister som önskar etablera egen mottagning, uppbyggnad av eftervårdsenheter med rehabilitering och stöd till ST-utbildning i bristspecialiteter.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera