Sjukhusläkarna: Inför sanktioner mot dem som inte fortbildar personalen

Sjukhusläkarna vill även:

• att Läkarförbundet verkar för att Socialstyrelsen reglerar läkares fortbildning i en ny föreskrift med sanktionsmöjligheter mot verksamheter som inte uppfyller fortbildningskraven.

• att Läkarförbundet verkar för att fortbildningen följs upp i öppna jämförelser som ett led i arbetet mot en mer jämlik vård.

• att Läkarförbundet i sitt internationella arbete verkar för att CPME definierar standarder för obligatorisk fortbildning och att en svensk modell med fortbildnings­inspektioner erkänns som uppföljningsmodell enligt EU-direktivet.

Ur Sjukhusläkaren 2019-05

Tema: Övertider / Tema: Vem satsar på intermediärvårdsplatser? / Vårdcentraler kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp / Sverige och Storbritannien har gjort omvända resor / Så ska den digitala läkarassistenten Alma hjälpa läkare / Porträttet: Camilla Starck