Sjukhusläkarna: Inför sanktioner mot dem som inte fortbildar personalen

Sjukhusläkarna vill även:

• att Läkarförbundet verkar för att Socialstyrelsen reglerar läkares fortbildning i en ny föreskrift med sanktionsmöjligheter mot verksamheter som inte uppfyller fortbildningskraven.

• att Läkarförbundet verkar för att fortbildningen följs upp i öppna jämförelser som ett led i arbetet mot en mer jämlik vård.

• att Läkarförbundet i sitt internationella arbete verkar för att CPME definierar standarder för obligatorisk fortbildning och att en svensk modell med fortbildnings­inspektioner erkänns som uppföljningsmodell enligt EU-direktivet.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04