Nyhetsarkiv

Sjukhusläkarna ger bidrag till dem som flyr från kriget

Båtflykt-Läkare-utan-gränseSjukhusläkarna följer Läkarförbundets exempel och skänker pengar till förmån för människor på flykt.

Kort efter publiceringen av fotot på lilla Aylan Kurdi som drunknade på flykt från Syrien, skänkte Läkarförbundet 50 000 kronor till Läkare utan gränser.

”Jag, som många andra, är djupt skakad över den humanitära katastrof som rapporteras från dagens Europa”, skrev Heidi Stensmyren, ordförande i Läkarförbundet, på förbundets hemsida den 4 september. ”Människor på flykt behöver hjälp och tillsammans kan vi bidra.”

Under rubriken ”Ge ditt stöd” uppmanades alla läkare och föreningar att bidra.

Sjukhusläkarna beslutade förra veckan att skänka 25 000 kronor.

– Vi följer Läkarförbundets initiativ och skänker 25 000 kr till Läkare utan gränser. Vi vill bidra med hjälp till de människor som nu befinner sig i krig eller på flykt, säger Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna.

Foto: Gabriele Casini/Läkare utan gränser

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera