Nyhet

Sjukhusläkarföreningen arrangerar symposium

I dag finns det stora skillnader mellan landstingen vad gäller rätten till vård. Vissa landsting erkänner öppet att de inte följer nationella riktlinjer. På läkemedelsområdet finns flera tydliga exempel på ojämlik vård, till exempel vad gäller biologiska läkemedel, bromsmediciner mot neurologiska sjukdomar och särläkemedel.

På vårt symposium deltar läkare, patientorganisationer samt representanter för Socialstyrelsen och Socialdepartementet. Symposiet samordnas med tidningen Sjukhusläkaren, som belyser den ojämlika vården i höstens första nummer.

Välkommen!

För ytterligare upplysningar kontakta:
Margaretha Lord 08-790 34 50 eller margaretha.lord@slf.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera