Sjukhusläkaren söker reporter

OM OSS
Tidningen Sjukhusläkaren ges ut av Sjukhusläkarna – den största yrkesföreningen inom Sveriges Läkarförbund – med cirka 18 500 medlemmar. Tidningen kommer ut sex gånger per år i pappersform, men publiceras också löpande på webben. Vi bevakar fackliga och sjukvårdspolitiska frågor, vill skapa debatt om dagens vård och sjukvårdens situation.

Antalet läsare på sjukhuslakaren.se har de senaste åren ökat stadigt och vi söker nu dig som vill vara med och utveckla vår journalistik ytterligare.

Eftersom vi är en liten redaktion krävs det att du är van att arbeta självständigt samt att du kan jobba mot både webb och print – dock hela tiden med fokus på granskande journalistik och journalistik som går på djupet.

 

VI SÖKER
Dig med journalistisk utbildning och dokumenterad erfarenhet som reporter. Erfarenhet som webbredaktör är meriterande.

Du är självständig och behärskar hela kedjan från nyhetsvärdering till publicering. Vi ser också gärna att du har kunskap om hur en nyhet bäst sprids på sociala medier.

Du får gärna ha erfarenhet från sjukvårdsfrågor eller fackliga frågor, men det är inget krav. Viktigast är att du är driven och inte räds utmaningar.

Erfarenhet av granskande journalistik är meriterande. Vi ser också gärna att du har ett intresse och kunskap att läsa och kritiskt analysera utredningar.

 

ÖVRIG INFORMATION
Placeringsort: Stockholm

Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning under de sex första månaderna av anställningen.

Tillträde vid årsskiftet eller enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan till annasofia.dahl@sjukhuslakaren.se senast den 26 november 2018.

 

KONTAKT
Anna Sofia Dahl
076-790 04 41
annasofia.dahl@sjukhuslakaren.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2021-01

Prenumerera