Nyhetsarkiv

Sjukhuset: Sängarna tas upp av akuta patienter

Malin Sund, tillförordnad verksamhetschef vid Norrlands universitetssjukhus bekräftar för Sundsvalls Tidning att Solbritt Björkstrands operation ställdes in på grund av vårdplatsbrist.

 – Vi har varit tvungna att stryka patienter på grund av vårdplatsbrist, det här är ett sådant fall. Sängarna tas helt upp av akuta patienter. Bara den här veckan har vi strukit fyra cancerpatienter och en kärlkirurgisk operation, säger hon till tidningen.

Sjukhuset tvingas prioritera vissa patienter för operation.

– Man tvingas stryka intaget av planerade ärenden så att man kan ta hand om det akuta. Det planerade får helt enkelt stryka på foten, även om det som i det här fallet rör sig om allvarliga sjukdomar. Det är tungt både för oss som får ta besluten och patienterna. Vi beklagar givetvis detta, säger Malin Sund till ST.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera