Nyhetsarkiv

Sjukhuset: Sängarna tas upp av akuta patienter

Malin Sund, tillförordnad verksamhetschef vid Norrlands universitetssjukhus bekräftar för Sundsvalls Tidning att Solbritt Björkstrands operation ställdes in på grund av vårdplatsbrist.

 – Vi har varit tvungna att stryka patienter på grund av vårdplatsbrist, det här är ett sådant fall. Sängarna tas helt upp av akuta patienter. Bara den här veckan har vi strukit fyra cancerpatienter och en kärlkirurgisk operation, säger hon till tidningen.

Sjukhuset tvingas prioritera vissa patienter för operation.

– Man tvingas stryka intaget av planerade ärenden så att man kan ta hand om det akuta. Det planerade får helt enkelt stryka på foten, även om det som i det här fallet rör sig om allvarliga sjukdomar. Det är tungt både för oss som får ta besluten och patienterna. Vi beklagar givetvis detta, säger Malin Sund till ST.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-02

Coronakrisen – krönikor reportage och längre intervjuer / Debatt: Vad kan svensk sjukvård lära sig av Australien? / Porträttet: Läkaren Andreas Fransson gör vad han kan för en bättre värld / Krönika: Är hälsa- och sjukvårdssystem komplexa? Jo jag tackar jag! / Debatt: Metoder för att mäta biologisk utveckling kan aldrig användas för att avgöra kronologisk ålder / Vinnarna i visions- och värdegrundstävlingen

Prenumerera