Nyhetsarkiv

Sjukhuschefen förbjuden att komma till sjukhuset

Det meddelade landstingsdirektör Lars Bohlin när det kom till hans kännedom att hon ätit lunch med sina kollegor och chefer på sjukhuset.

– Lars Bohlin ringde mig och sa att han fått vetskap om att jag varit på sjukhuset. Jag erkände att jag på onsdagen veckan innan hade varit och ätit lunch med några av mina gamla arbetskamrater, divisionscheferna och några till. De hade ringt mig och bett mig komma.

I kön till matsalen träffade Margaretha Rödén på Mantec-konsulterna Tor Gullbrandsen samt Nina Huzum. En av kollegorna reagerade och utbrast: ”oj, det där var inte bra, nu kommer sjukhusdirektören att få veta att du har varit här”.

När landstingsdirektören sedan ringde några dagar senare meddelade han Margaretha Rödén att hon inte längre var välkommen och att hon var portförbjuden på sjukhuset. Han hade kollat med personaldirektören som informerat om att det emellertid inte gick att formellt förbjuda Margaretha Rödén att vara på sjukhuset.

– Men Lars Bohlin menade att om jag inte gjorde som han sa så kunde han bli ”vrång”. Jag sa att jag inte hade tänkt springa på sjukhuset i tid och otid, men att jag gärna ville kunna äta lunch eller besöka ortopeden, där jag har min anställning. Men det fick jag enligt Lars Bohlin inte göra. Jag fick dispens att åka upp påföljande dag då mina gamla arbetskamrater på förvaltningsledningen hade planerat att tacka av mig med fika på eftermiddagen.

Jag tycker att det är patetiskt att landstingsdirektören behöver ringa och ta upp en sådan här fråga efter att jag har varit uppe och ätit en lunch. Man kan ju tro att jag utgör ett slags hot, eller vad ska man annars tro?, säger Margaretha Rödén.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera