Sjukhus har stora problem med överbeläggningar

SjFör första gången publicerar SKL statistik på överbeläggningar och utlokaliserade patienter på sjukhusnivå.

Statistiken gäller september månad och visar att vissa sjukhus har mycket stora vårdplatsproblem.

Flest överbeläggningar har Skellefteå sjukhus med nästan sju överbeläggningar per 100 vårdplatser.

Näst värst är situationen på Hallands sjukhus i Halmstad där antalet överbeläggningar är cirka 6,5 per 100 vårdplatser.
Därefter hamnar Sollefteå, Västmanlands sjukhus i Västerås, Hudiksvall, Sahlgrenska, Norrlands universitetssjukhus i Umeå, NU-sjukvården, Karolinska och Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Södertälje sjukhus, sjukhuset i Arvika, Nyköpings lasarett och Kungälvs sjukhus har extremt många patienter utlokaliserade.