S vill lösa vårdkris med kortare arbetstid

Tre socialdemokratiska oppositionslandstingsråd i Stockholm vill se en arbetstidsmodell vid länets akutmottagningar som ger tid för återhämtning.

Erika Ullberg, Dag Larsson och Jens Sjöström – samtliga socialdemokrater och oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting – ger i en debattartikel på Dagens Samhälle förslag på hur krisen inom Stockholms sjukvård ska lösas. Det handlar dels om att öppna fler närakuter, dels om satsningar på vårdcentraler. Men också om att förbättra både arbetsmiljö och möjligheter till löneutveckling. De tre oppositionslandstingsråden kräver ”att personalen på samtliga akutmottagningar får möjlighet att införa en arbetstidsmodell, med arbetstidsförkortning, som ger möjlighet för personalen att få tid för återhämtning”.