Nyhet

Region Skåne polisanmäler bluffläkare

Region Skåne har lämnat in en polisanmälan mot den man som arbetat som AT-läkare i Landskrona och Svalöv åren 2010 till 2013, trots att han inte innehaft läkarlegitimation. Fallet avslöjades i veckans Uppdrag Granskning på SVT. 

Region Skåne kommer också att granska samtliga patientjournaler som mannen skrivit. I de fall där det finns en misstanke om brister i vården eller feldiagnoser kommer patienten att kontaktas.

Mannen har behandlat över 1000 patienter under den treårsperiod han arbetade som läkare. Mannens avtal förnyades fyra gånger utan att någon kontrollerade att han verkligen hade läkarlegitimation.I själva verket hade han bara gått sju terminer av elva på läkarlinjen.

Region Skånes polisanmälan kommer först efter att Uppdrag granskning uppmärksammat fallet. Varken IVO eller Region Skåne anmälde honom när bluffen uppdagades.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera