Psykiatrisk avdelning fick stängas på Sahlgrenska

Ytterligare en psykiatrisk vårdavdelning med heldygnsvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har fått stängas i sommar på grund av sjuksköterskebrist.

Psykiatri Affektiva är en av sjukhusets fem psykiatriska kliniker med totalt tio vårdavdelningar med heldygnsvård. Förra sommaren stängdes två av avdelningarna under åtta veckor av sommaren, men i år orsakade sjuksköterskebristen att hela tre avdelningar är stängda.

”Samtidigt har vi ökat antalet vårdplatser på de öppna avdelningarna så att nettoeffekten inte ska bli så stor. Jämfört med förra året innebär det fem vårdplatser färre, säger Mathias Alvidius” verksamhetssamordnare för Psykiatri Affektiva, till Göteborgsposten.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04