Nyhetsarkiv

Psykiatrisk avdelning fick stängas på Sahlgrenska

Ytterligare en psykiatrisk vårdavdelning med heldygnsvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har fått stängas i sommar på grund av sjuksköterskebrist.

Psykiatri Affektiva är en av sjukhusets fem psykiatriska kliniker med totalt tio vårdavdelningar med heldygnsvård. Förra sommaren stängdes två av avdelningarna under åtta veckor av sommaren, men i år orsakade sjuksköterskebristen att hela tre avdelningar är stängda.

”Samtidigt har vi ökat antalet vårdplatser på de öppna avdelningarna så att nettoeffekten inte ska bli så stor. Jämfört med förra året innebär det fem vårdplatser färre, säger Mathias Alvidius” verksamhetssamordnare för Psykiatri Affektiva, till Göteborgsposten.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera