Nyhetsarkiv

Psykiatrisk avdelning fick stängas på Sahlgrenska

Ytterligare en psykiatrisk vårdavdelning med heldygnsvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg har fått stängas i sommar på grund av sjuksköterskebrist.

Psykiatri Affektiva är en av sjukhusets fem psykiatriska kliniker med totalt tio vårdavdelningar med heldygnsvård. Förra sommaren stängdes två av avdelningarna under åtta veckor av sommaren, men i år orsakade sjuksköterskebristen att hela tre avdelningar är stängda.

”Samtidigt har vi ökat antalet vårdplatser på de öppna avdelningarna så att nettoeffekten inte ska bli så stor. Jämfört med förra året innebär det fem vårdplatser färre, säger Mathias Alvidius” verksamhetssamordnare för Psykiatri Affektiva, till Göteborgsposten.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera