Nyhetsarkiv

Problemen med journalsystem lösta

Problemen med journalsystemet Cosmic i Landstinget i Uppsala län är nu lösta. Vid 18-tiden söndag kväll kunde systemet tas i drift igen, efter att ha legat nere sedan i onsdags.

Under den tid systemet legat nere har patienter som inte haft akuta problem hänvisats till att vänta med att kontakta landstingets vårdcentraler. På Akademiska sjukhuset har planerad vård kunnat utföras som vanligt, men det pappersbaserade reservsystemet har skapat mycket merarbete för personalen.

Även under de kommande dagarna finns risk för fördröjningar och något längre väntetider, meddelar landstinget i ett pressmeddelande.

– Ett intensivt arbete har pågått under helgen för att hitta en lösning för att få journalsystemet åter i drift, vilket nu gett resultat. På måndag morgon får vi ett slutgiltigt kvitto på att systemet är stabilt, säger Göran Gunther, chefsläkare i beredskap, Landstinget i Uppsala län.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera