Nyhetsarkiv

Privat klinik räddar neurokirurgin på Karolinska

Efter uppmärksamheten kring de långa väntetiderna inom neurokirurgin på Karolinska kommer nu sjukhuset med ett åtgärdspaket. Ett utökat samarbete med privata Remeo-kliniken är en av nyckellösningarna som presenteras.

Efter  SvD:s avslöjande om de extrema köerna för patienter med hjärntumör  på Karolinska Universitetssjukhuset vidtar sjukhuset nu ett antal åtgärder för att komma tillrätta med situationen. En av nyckellösningarna som presenteras är ett utökat samarbete med rehabiliteringskliniken Remeo som Sjukhusläkaren uppmärksammade i både ett reportage och ett webb-tv-inslag under förra året.

”Allra viktigast på kort sikt är ett utökat samarbete med Remeo-kliniken för patienternas fortsatta vård och rehabilitering. Det har diskuterats en tid och inom en vecka kan Remeo ta emot flera patienter som är neurokirurgiskt färdigbehandlade” skriver man från sjukhuset i ett pressmeddelande.

Till hösten planeras även ett långsiktigt och utökat samarbete med kliniken. Utöver det har personalen utarbetat ett nytt arbetssätt baserat på patientflöden, meddelar sjukhuset och ett antal nya sjuksköterskor är även under rekrytering.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera