Nyhetsarkiv

Pris för matsystem till Västmanland

Ett 28-rätters á la cartesystem för mat till patienter som dessutom har sparat pengar. Landstinget Västmanlands enhet Kost har tilldelats Quality Innovation of the year Europé i kategorin hälso- och sjukvård vid en prisutdelning i Tallin.

– Vi är så otroligt tacksamma för all den uppmärksamhet vi fått för vårt unika patientmatssystem, säger Marcus Jonasson, verksamhetschef på Kost i ett pressmeddelande. Jag och mina medarbetare är mycket stolta och hoppas nu på nya samarbeten med andra landsting och äldrevården i kommunerna.

Kost har infört en helt ny patientmatsmeny med 28 olika maträtter att välja på vid varje måltid för att patienterna hela tiden ska hitta något de tycker om. Det är samma maträtter som serveras vid varje måltid vilket ger stor valfrihet men samtidigt möjligheten att äta en favorit flera gånger. Med det nya patientmatssystemet har Kost sparat drygt 6 miljoner kronor årligen, minskat svinnet med 84 procent och ökat kundnöjdheten med 15 procentenheter.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera