Nyhetsarkiv

Prickigt golv vann tävlingen Sjukt roligt!

Det svårtydda budskapet på sjukhusets prickiga golv fick henne att skratta högt under nattjouren – nu har Helena Levander vunnit Sjukhusläkarens bildtävling Sjukt roligt.

– Det var ju lite oväntat att jag skulle vinna hela tävlingen, säger narkosläkaren Helena Levander som från början bara tog en snabb bild och la upp i sitt privata Facebookflöde.

Först efter att en av hennes vänner frågade om det var okej att skicka in bidraget till Sjukhusläkaren var hon med i tävlingen som hon sedan vann överlägset med 31 procent av rösterna.

Hur kom det sig att du tog bilden?

– Jag var nattjour på Gävle sjukhus där jag jobbar och den fick mig att skratta högt när jag gick förbi i korridoren. Det roliga är väl att den väcker frågan ”vill de ha några patienter där inne på ögonmottagningen egentligen?”. Det är som en liten sållning precis utanför dörren.

Tvåa i tävlingen kom bidraget ”Uppmaning” som skickades in av Jan-Olof Svärd med kommentaren ”Det har sina överraskande fördelar att vara stafettläkare ibland”.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera