Nyhetsarkiv

Preklinplugg på allvar

Att sammanfatta två års studier på en tenta känns inte riktigt klokt, inte med tanke på hur mycket vi har lärt oss och hur tjocka våra böcker har varit. Jag förstår att det kan vara bra att repetera all kunskap vi skall ha tillägnat oss, men det kan ju knappast vara nödvändigt att använda en så mastig examinationsform! Vad jag förstår så har inte de andra lärosätena någon liknande tenta så den är uppenbarligen inte ett måste för att klara utbildningen.

Men jag vet att repetition är nyttigt och att, när jag väl befinner mig på andra sidan tentan, så lär den kännas värd mödan. Att ha kunskaperna färskt i minnet är förhoppningsvis värdefullt nu när de kliniska terminerna börjar på allvar. Det är åtminstone den tanken jag försöker använda som morot nu när jag tittar på den kollosala högen böcker och anteckningar. Som vanligt motiveras jag av tanken på att det skall vara skönt att få tentan överstökad! Sedan att det är en så mycket större tenta kanske bara betyder att det kommer vara ännu skönare när den är förbi?

Det svåraste är att veta var man skall börja. Skall man ta det termin för termin? I den ordning böckerna råkat hamna i bokhyllan? I bokstavsordning? Jag har tänkt börja med de ämnen jag tycker är svårast, med sådant som jag har varit svag i på tidigare tentor. Jag vet inte om det är en smart taktik, men det är en taktik och nu vet jag i alla fall var jag skall börja!

Och nu! Nu börjar preklinpluggandet på allvar!

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera