VISIONER

Politikernas våta drömmar: Visioner och värdegrunder

Hur värdefulla är värdegrunder och visioner? Och hur nära och unika för verksamheten är de? Sjukhusläkaren har kollat upp visionerna och värdegrunderna för samtliga regioner och regionsjukhus.

Vad utmärker dem? Vi fann en stor trend.

För de som styr sjukvården och är längst ifrån den dagliga verksamheten gäller det att vara bäst! I Sverige, i världen.

Listan på SM i bästa hälsa, bästa livskvalitet, bäst av något slag är lång.
Och även riktigt problemtyngda regioner och landsting nöjer sig inte med små förbättringar utan siktar högt. De vill vinna VM och bli bäst i världen!