Nyhetsarkiv

Per Gunnar Holmgren fick motta 2009 års Friska Sjukvårdspris

Med de orden välkomnades Dagens Medicins förre chefredaktör, Per Gunnar Holmgren, av Thomas Zilling, Sjukhusläkarföreningens vice ordförande.

Per Gunnar Holmgren lämnade för några veckor sedan sitt livsverk Dagens Medicin för att bli chef för Nobel Web AB.

Största besvikelsen är Alliansregeringen menar han.
Per Gunnar Holmgren mottog priset, en statyett och blommor med orden:
– Jag har har varit med och drivit många frågor och många debatter under mina 15 år på Dagens Medicin, men inte riskerat på samma sätt, som gänget som nyss tog emot priset som ”Årets Visslare”.

Man kan riskera att bli lite ensam, man kan riskera att bli pekad finger åt, men det får aldrig samma konsekvenser som för er som är inne i verksamheten. Därför är jag extra imponerad av det ni gjort.

Per Gunnar Holmgren gladdes åt priset och såg utmärkelsen som en bekräftelse för den fria debatten och den aktiva sakliga nyhetsförmedlingen som är speciellt viktig i en så stor och föränderlig samhällssektor som sjukvården, menade han.

Per Gunnar Holmgren avslutade med att tacka Dagens Medicins aktiva läsare som kommit med så många goda idéer genom åren.

Sjukhusläkaren önskar honom lycka till i det nya spännande uppdraget att uppmuntra allmänheten och framförallt de yngre i gymnasieåldern att intressera sig för kunskap, högre utbildning och forskning.
Se också:
• ”Den borgerliga Alliansregeringen är största besvikelsen”
• Starten blev kaotisk för Dagens Medicin

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-06

Tema Klimat / Vad säger forskarna? / Vad gör regionerna? / Goda exempel och smarta lösningar / Krönikor / Stor enkät – Vad önskar du av 2023?

Prenumerera