Nyhetsarkiv

Patrik Söderberg: ”Jag ångrar inte chansningen”

Han hade förhoppningen att bli en av Sveriges första akutläkare med ST-utbildning, men beslutet om akutsjukvård som godkänd specialitet har låtit vänta på sig och nu har Patrik tagit tjänstledigt för att skaffa sig en specialitet som allmänläkare istället.

– Karriärmässigt var det ju ren idioti att hoppa på en specialistutbildning som inte ännu fanns. Men jag vill jobba som akutläkare i framtiden. Det är spännande och kul och jag ville in i projektet fast jag visste att det var en stor chanstagning, säger Patrik Söderberg.

Sedan i våras tjänstgör han som allmänläkare på Forums vårdcentral i Stockholm. Fyra timmar i veckan är han tillbaka som akutläkare på SÖS. Det har blivit lite grann som att börja om.

Patrik Söderberg har åtminstone två år kvar innan han blir specialist i allmänmedicin. De fyra åren som han arbetade på Södersjukhusets akutklinik kan han bara delvis räkna in i utbildningen.

– Jag kan bara säga att jag gick in i det här med öppna ögon. Och jag ser inte tiden på SÖS som bortkastad. Det har gett mig stor erfarenhet och jag har fortfarande siktet inställt på att bli akutläkare. Kanske blir det en tilläggsspecialitet, säger Patrik Söderberg.

Han har förståelse för att många yngre hoppat av på SÖS, men tycker samtidigt att karriären inte behöver vara spikrak.

– Många provar ju sig ändå fram på olika vikariat innan de hoppar på en ST-utbildning, menar Patrik Söderberg.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera