Nyhetsarkiv

Olle Larkö: Storartad satsning

Jag är positiv till att regeringen vill ge en grundplåt som inte är öronmärkt i någon större utsträckning. Det är en storartad satsning, om man ser till hur omvärlden ser ut i dag. Möjligen skulle man kunna ha en ännu större del som man skickar till universiteten och som de får göra vad de vill med, det är ju det som historiskt har gett mest tillbaka.

Vi har en fördel i Västra Götalandsregionen som har en stor region och en motpart, en stabil struktur. Förstatligande, som har varit på tapeten, är inte möjligt och inte önskvärt.

För att stärka forskningen i Sverige behöver vi samarbete och politisk enighet. Hela landet är inte större än en normal kinesisk förort.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera