Nyhetsarkiv

Ny skrift ger argument och fokus för läkares fortbildning

Thomas Zilling, Sjukhusläkarnas ordförande, har deltagit i arbetsgruppen som tagit fram skriften Fortbildning för läkare – en sammanställning av kunskapsläget om läkares fortbildning Continuing Professional Development (CPD).

– Äntligen har vi en skrift som kan väcka debatt om individens lärandebehov och sätta fokus på läkares fortbildning. Det är särskilt roligt att vi här kan erbjuda bidrag från auktoriteter på området som Janet Grant och Stefan Lindgren, säger Thomas Zilling.

– Nu är det viktigt att man ute i verksamheten inser att man inte kan spara på fortbildning, och att ansvaret för att finansiera fortbildningen ligger på organisationen och inte på den anställda individen.

För att gå vidare från ord till handling i fortbildningsfrågorna är det centralt att SPUR-liknande inspektioner införs i verksamheterna.

– A och O är också att alla läkare ska ha utvecklingssamtal som inventerar fortbildningsbehov och reglerar hur extern fortbildning ska finansieras.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera