Nyhetsarkiv

Ny podcast av och för AT-läkare

En podcast för läkare – men kanske lite extra för underläkare och AT-läkare. I dag släpps första avsnittet av ”AT-läkarna” av och med Ann-Catrine Codan och Ida Björnstjerna på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

De ville båda lyssna på en podcast som handlade mindre om teori och mer om vad man praktiskt ska göra när man börjar jobba som läkare. När de inte kunde hitta någon sådan beslöt sig de båda AT-läkarna för att göra en egen.

– Det var Ida som kom på idén att hon ville göra en podcast och jag ville genast vara med, säger Ann-Catrine Codan, en av två personer bakom den nya podden ”AT-läkarna” med premiär i dag, den 1 augusti. Hon beskriver den som en prestigelös podd där man som läkare både kan lära sig och samtidigt få lite underhållning och känna igen sig.

– Dessutom gillar vi båda att snacka, media i olika former, lära sig nytt och att umgås med varandra.

Syftet med podden är att ge handfasta konkreta råd om handläggning, diskutera olika specialiteter samt läkaryrkets utmaningar i stort, berättar Ann-Catrine Codan.

– Vi båda kommer, tillsammans med olika specialister, diskutera en mängd olika frågor men på ett avslappnat och tillgängligt sätt.

Länk till podcasten AT-läkarna hittar du här.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera