Ny man på blåsig toppost

Staffan Isling har utsetts till ny landstingsdirektör i Landstinget i Uppsala län. Han tillträder 1 april 2016.

Staffan Isling

Staffan Isling är 60 år, socionom i grunden och har jobbat som kommunchef på olika håll i 20 års tid. För närvarande är han kommundirektör i Örebro, där han varit i snart sex år.

Han ser fram emot jobbet som landstingsdirektör i Uppsala läns landsting, som 2017 ombildas till region.

– Det känns otroligt spännande att börja arbeta här i en tid då landstingets roll förändras till att också handla om regional utveckling. Jag brinner för att göra vardagen enklare för medborgarna. Det är också viktigt att tydliggöra de politiska uppdragen för alla som arbetar i landstinget, samtidigt som professionen får utrymme att utveckla verksamheten, säger han, bland annat, i ett pressmeddelande från landstinget.

Det har varit blåsigt på posten som landstingsdirektör i Landstinget i Uppsala län. I januari i år sades Eva Ljung upp efter ett och ett halvt år på posten och ersattes av Kerstin Westholm som tillförordnad – Kerstin Westholm som själv fått sparken 2013. Även tidigare under 00-talet avverkade Uppsala-politikerna landstingsdirektörer i rask takt, något som kostat en hel del i avgångsvederlag.

Staffan Islings har enligt sitt avtal 18 månaders avgångsvederlag efter en uppsägningstid på 6 månader. Hans månadslön är 132 000 kronor.

Landstinget utsåg i måndag också en ny primärvårdsdirektör. Det är Göran Angergård, 57 år, som ursprungligen är narkosläkare. Han har bland annat varit chef för neurodivisionen och biträdande sjukhusdirektör. Han tillträder 11 januari.

Ur Sjukhusläkaren 2020-05

Danmarks sjukvårdssystem värnade den vanliga vården – Sverige misslyckades / Ledaren: Danmarks siffror visar hur 21 fristående ”länder” drabbar sjukvården / Experimentet som gav de äldre livslusten tillbaka / IVA vid Södertälje sjukhus använde försvarsmaktens metoder för omhändertagande av personal / Italientema: Han larmade världen och hjälteförklarades – hur tänker han nu? / Så belönade regionerna de som kämpat mot pandemin