Nyhetsarkiv

Ny handbok för chefer

Är du chef eller vill du kanske bli? Nu finns den nya handboken – skräddarsydd för läkare.

Tillsammans har Läkarförbundet och Chefsföreningen tagit fram en skrift för inspiration och erfarenhetsöverföring: Läkare och chef – en handbok. Den vänder sig till både till dem som redan är chefer och dem som kan tänka sig att bli det.

– Att vara chef är en utsatt position och vi ser att omsättningshastigheten ökar. Men chefskapet ger också stora möjligheter att förmedla sina idéer om hur man kan förändra och utveckla vården, säger Thomas Lindén, ordförande i Chefsföreningen.

I boken finns information om vilket stöd man kan få från Läkarförbundet och Chefsföreningen som chef och fakta om avtal, arbetsrätt och ansvarsfrågor. Den innehåller också intervjuer med läkare som tagit steget att bli chefer.

– Vi hoppas att det kan ge inspiration så att fler läkare vågar prova. Vi läkare måste säga ja till chefskap och våga utveckla vården, det blir bättre när vi gör det, det är inget vi kan passa på, säger Thomas Lindén.

  • Handboken kan beställas via Läkarförbundets hemsida eller läsas här.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera