Nominera bästa och sämsta sjukhusmaten

I slutet av augusti hölls ett extrainsatt landstingsfullmäktige för att diskutera sjukhusmaten i Stockholms län. Denna gång låg inte fokus på smaklös mat, förpackningar som exploderar i mikron och tillsatser som sätter ner aptiten utan på fel som begåtts i samband med upphandlingen. Beslutet att köpa in färdigpackad mat från en extern leverantör fattades av tjänstemän, och de ansvariga politikerna hade inte fått ta del av en kritisk rapport.

Tidningen Sjukhusläkaren tar upp sjukhusmaten i ett kommande nummer i höst. Vi vill uppmärksamma både bra och dålig mat, och ber nu om hjälp om hjälp från våra läsare med tips om var vi kan hitta såväl den goda och näringsrika som den smaklösa maten med låg kvalitet. Får vi tillräckligt många nomineringar kommer vi att låta ett matproffs prova maten och ge sitt utlåtande.

Nominera, gärna med en kort motivering, genom att skriva i kommentarsfältet här nedan, där då också gärna får diskutera sådant som har med sjukhusmat att göra. Du kan också passa på att rösta i veckans fråga på samma tema.