NÄL i stabsläge – personal drabbades av luftvägsproblem

Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL, i Trollhättan gick igår in i stabsläge efter att 17 anställda på operationsavdelningen fick problem med luftvägarna med stickningar i halsen och vid några tillfällen andningsbesvär.

Inga patienter drabbades av symptomen, men från och med klockan 11 på förmiddagens ställdes alla planerade operationer in, vilket även gäller dagens (onsdagens) operationer. Alla akuta operationer genomförs dock som vanligt.

– Det är mycket allvarligt att personal får hälsoproblem på arbetsplatsen, säger Niklas Claesson, kommunikationschef i NU-sjukvården i en kommentar.

Ett analysarbete pågår för att ta reda på möjliga orsaker till problemen och all personal som drabbats av symptom följs löpande upp.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04