NÄL i stabsläge – personal drabbades av luftvägsproblem

Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL, i Trollhättan gick igår in i stabsläge efter att 17 anställda på operationsavdelningen fick problem med luftvägarna med stickningar i halsen och vid några tillfällen andningsbesvär.

Inga patienter drabbades av symptomen, men från och med klockan 11 på förmiddagens ställdes alla planerade operationer in, vilket även gäller dagens (onsdagens) operationer. Alla akuta operationer genomförs dock som vanligt.

– Det är mycket allvarligt att personal får hälsoproblem på arbetsplatsen, säger Niklas Claesson, kommunikationschef i NU-sjukvården i en kommentar.

Ett analysarbete pågår för att ta reda på möjliga orsaker till problemen och all personal som drabbats av symptom följs löpande upp.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna