Nyhetsarkiv

Mycket hälso- och sjukvård på programmet

Naturligtvis finns Sjukhusläkaren på plats i Almedalen 2015. Följ debatterna i våra webb-tv-inslag. Vård och omsorg är den kategori som har flest evenemang i år, enligt arrangörerna.

I dag, måndag, arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om patientens rätt att ha en namngiven patientansvarig läkare för att få kontinuitet i vården. Läkare och ett flertal patientföreträdare börjar diskussionen kl 10.00. Görans Stiernstedt deltar i sin roll som nationell samordnare. Läs mer här och se webb-tv här på Sjukhusläkaren.se lite senare.

Sjukhusläkarnas seminarier om kortade väntetider i vården och om läkarnas möjlighet att styra vården, genomförs båda under onsdagen 1 juli. Flera andra seminarier handlar också om vårdköer och väntetider, bland annat Vårdanalys, Reginala cancercentrums i samverkan och Nätverket mot cancer. I de flesta av seminarierna om väntetider medverkar sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) eller, som hos Sjukhusläkarna, Agneta Carlsson, statssekreterare på Socialdepartmentet.

Årets Almedalsvecka beräknas ha lika många evenemang som under förra året trots att det då var valår.

Se programpunkter 2015:

Sjukhusläkarnas seminarier 

Läkarförbundets seminarier

Sök i programmet

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-04

Graviditetspenning / Journalsystem / Millenium / Faxar

Prenumerera